Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

7ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:  H  Ένωση γονέων & κηδεμόνων της 4ης  Δημοτικής κοινότητας διοργανώνει Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, σε συνεργασία με τον συλλόγο Γονέων & Κηδεμόνων του 128ου Δημοτικου Σχολείου Αθηνών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  ΠΡΑΤΗΛΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΜΑΙΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 128ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΧΩΡΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν στις 31/05/14  στο 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Καλαμά 2 & Αβδηρών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της 4ης Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Πέμπτη 29 Μαϊου 2014 και ώρα 18:00. Δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής στο email 3asteressxolikoskaki@gmail.com

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής το αργότερο 09:30. Όποιος έλθει μετά την προκαθορισμένη ώρα θα παίξει στον δεύτερο γύρο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι μαθητές & μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση μικρής συμμετοχής ανά τάξη θα γίνει συγχώνευση Α&Β, Γ&Δ, Ε&Στ. Ώρα έναρξης 10:00.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ: Η αρχική κατάταξη θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
1.       Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.)
2.       Κριτήριο Μπούχολτς  (βαθμοί αντιπάλων)
3.       Κριτήριο Μπούχολτς median
4.       Κριτήριο Μπούχολτς cut 2

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).

ΕΠΑΘΛΑΘα βραβευτούν με μετάλλιο και δίπλωμα οι τρεις πρώτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Τα τρία πρώτα σχολεία παίρνουν Κύπελλο.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και η Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50,00€ (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Επικοινωνία:  Για περισσότερες πληροφορίες στον κ. Δαλιάνη Ηλία 6936655565.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου