Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ξεκινούν σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Γονέων στο ανοιχτό θεατράκι Κολωνού…

Με το 67, το 127 και τα 57 – 61 δημοτικά σχολεία ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στις 6.45 οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Γονέων και θα συνεχιστούν αύριο με άλλα σχολεία έως και το απόγευμα της Κυριακής.

Υπήρξε κατ’ αρχήν ένας σοβαρός προβληματισμός αν έπρεπε να αναβληθεί ολόκληρη η σημερινή ημέρα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων λόγω του θλιβερού συμβάντος στο 128 δημοτικό σχολείο, αλλά τα υπόλοιπα σχολεία, των οποίων τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτή την ημέρα επέμεναν ότι έπρεπε να γίνει.

Επειδή την ίδια ώρα στο κεντρικό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων κουβεντιάζονται οι συνενώσεις – συμπτύξεις σχολείων και κάποιοι από το προεδρείο θα είναι εκεί προκειμένου να το παρακολουθήσουν.

Καλή επιτυχία στα παιδιά που ανοίγουν σήμερα τις εκδηλώσεις…

Επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

Κύριε Δήμαρχε,

Το Δ.Σ. της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δ.Κ.Δ.Α, θα ήθελε σε αυτή την τρίτη επιστολή που σας στέλνει να σας συγχαρεί για την επανεκλογή σας αλλά δεν θα το κάνει, διότι οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις  6 Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας δεν επιτρέπουν  τέτοιες  αβρότητες.

Κύριε Καμίνη θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζετε την 4η Δ.Κ.Δ.Α. και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για αυτήν το κλείσιμο 6 σχολικών μονάδων.

Άλλωστε πριν ένα χρόνο είχε υποστεί συγχώνευση το 53ο με 54ο Γυμνάσια και ξέρουμε πολύ καλά ως γονείς αλλά και ως Δ.Σ. της Ένωσης που εκπροσωπούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη!!

Σημαίνει «στοίβαγμα» των παιδιών μας σε ανέτοιμα και ανεπαρκή κτήρια να δεχτούν τον αριθμό μαθητών που η συγχώνευση υποχρεώνει να συμπληρωθεί .

Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά ότι για τα παιδιά μας αυτό  μεταφράζεται σε μια ασφυκτική καθημερινότητα σε παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι με μία επιστολή του κυρίου Λαμπρακάκη,  Αντιδημάρχου Παιδείας, ο Δήμος φαίνεται να  τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να πειστούμε ούτε για τις προθέσεις ούτε για τις αντιδράσεις σας. Γνωρίζοντας ότι στην συγχώνευση των Γυμνασίων (53ο με 54ο )η καταδίκη του Δήμου για το θέμα δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτε, αντιλαμβανόμαστε ότι και τώρα η άρνησή σας –για το θεαθήναι προφανώς-δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Αγαπητέ κύριε σας ενημερώνουμε ότι το πλήγμα που δέχονται τα σχολεία της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας αλλά και οι ζωές όλων μας παράλληλα, είμαστε  αποφασισμένοι να το σταματήσουμε!! 

Ήδη το 31ο, 11ο,151, 52ο, 62ο και 146ο Δημοτικά σχολεία που θα υποστούν συγχωνεύσεις βρίσκονται  από πλευράς των γονέων σε  καταλήψεις  και αποχή από τα μαθήματα.

Αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο ώστε να κρατήσουμε τα σχολεία μας ακέραια από τη λαίλαπα των καταργήσεων-συγχωνεύσεων.

Εμείς  οι γονείς και οι Δημότες  του Δήμου Αθήνας σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία που συγχωνεύονται-καταργούνται είναι  αποτέλεσμα κόπων και αγώνων γονιών και δασκάλων και δεν θα τα χαρίσουμε σε κανέναν, κύριε Καμίνη.

Αν εσείς κύριε Δήμαρχε δεν τα υπερασπιστείτε όπως κάνουμε εμείς δέκα (10)μέρες τώρα είναι χρέος μας να συνεχίσουμε να το κάνουμε εμείς  με όποιον τρόπο μπορούμε. Επίσης είναι πλέον υποχρέωσή σας να ακούσετε τη φωνή του Δήμου σας  και να σταματήσετε να υπηρετείτε πολιτικές μνημονίων που αντιμετωπίζουν τους Δημότες σας σαν λογιστικά νούμερα

Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι που έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε ό,τι συνεπάγεται η έννοια αυτή.


   Για το  Διοικητικό Συμβούλιο 

Η  Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας                      
                                                                                                                                                          
Πρεσβέλου Σπυρούλα                   Χονδρορίζος Άγγελος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου