Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μαθητής Α’ Λυκείου: Σας ευχαριστώ πολύ που με κάνετε πειραματόζωο ενός σάπιου συστήματος

Τράπεζα θυμάτων (!)

Μήνυμα από έναν μαθητή της Α' Λυκείου προς το υπουργείο παιδείας αναφορικά με την τράπεζα θεμάτων

Από τον τίτλο του μηνύματος μου γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι πρόκειται για μία -ακόμη- κραυγή οργής για αυτό που εσείς αποκαλείτε τράπεζα θεμάτων, ενώ εμείς, οι ΜΑΘΗΤΕΣ, και το τονίζω γιατί μαθητές είμαστε, και όχι μηχανές αποστήθισης που προφανώς μας θεωρείτε, το αποκαλούμε τράπεζα θυμάτων.

Γιατί το λέω αυτό; Μα προφανώς λόγω του επιπέδου δυσκολίας των θεμάτων της τράπεζας, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό, έως και επιστημονικό. Είναι εμφανές ότι τα θέματα αναρτήθηκαν δίχως να προηγηθεί κανένας έλεγχος, και ότι δημιουργήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα των λυκείων της χώρας και έχουν στόχο να καυχηθούν για το "ωραίο" θέμα που έβαλαν, χωρίς βέβαια να αντιλαμβάνονται ότι παίζουν με το μέλλον μας!

Επιπλέον, πολλές ερωτήσεις δεν απαντώνται στο βιβλίο, και αναγκαζόμαστε αν βρούμε μία τέτοια ερώτηση-από τις δεκάδες που σίγουρα υπάρχουν- να ψάξουμε στο ίντερνετ ή σε εγκυκλοπαίδειες για την πιθανή απάντηση. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία για εσάς, γιατί δεν βρίσκεστε στην θέση μας, στην θέση 16χρονων δηλαδή παιδιών τα οποία καλούνται να ανέβουν και αυτόν τον Γολγοθά.

Σας ευχαριστώ πολύ που με κάνετε πειραματόζωο ενός σάπιου συστήματος.

Υ.Γ: Σας γράφει ένας μαθητής του 20, από αυτούς δηλαδή που ΙΣΩΣ και να ανταπεξέλθουν στα θέματα.

Υ.Γ.2: Αν προσέξετε, το μήνυμά μου εστάλη στις 3:43 τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα της Δευτέρας 16/6. Μόλις τελείωσα το πολύωρο διάβασμά μου για το μάθημα της Βιολογίας.

Υ.Γ.3: Δεν αναφέρομαι στις επόμενες γενιές, γιατί αυτές δεν θα έχουν πρόβλημα μιας και θα έχουν εξοικειωθεί με το νέο σύστημα και θα έχουν τις ερωτήσεις της τράπεζας από την αρχή της χρονιάς.

Υ.Γ.4: Μένω στην Σάμο και φοιτώ στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου.

  • Πηγή: alphavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου