Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Mην αγγίζετε το θάνατό μας

Κύριοι προϊστάμενοι:
Μας ξέρετε τόσα χρόνια τώρα. Εμείς είμαστε κύριοι προϊστάμενοι, οι συνάδελφοι που  κρατούσαμε τις τάξεις και τα σχολεία ζωντανά για να έχετε μια καρέκλα να μας κυβερνάτε.
Κάποιοι από μας σας ψήφισαν όταν σαν απλοί καθηγητές διεκδικούσατε μια θέση στην τοπική ΕΛΜΕ ή στο ΑΠΥΣΔΕ. Σε μια πόλη όπως η Λάρισα και με αρκετά χρόνια προϋπηρεσία στην εκπαίδευση γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι. Δίπλα σας στέκουν ακόμα οι φάκελοι μας με ένα κομμάτι της ζωής μας μέσα. Σε λίγο θα σας αδειάσουμε το χώρο .Θα συναντιόμαστε όμως στο δρόμο. Θα μπορείτε να μας κοιτάξετε στα μάτια;
Αν και έχω άποψη για τις προϋποθέσεις απόκτησης «θέσης ευθύνης» στη χώρα αυτή (υπάρχουν ευτυχώς και φωτεινές εξαιρέσεις ), πίστευα ότι υπάρχουν και όρια ανθρωπιάς. Πίστευα ότι υπάρχουν πράγματα που δεν αγγίζονται όσο υποταγμένος και αν  είναι κανείς. Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, το υπουργείο, οι βουλευτές και τελικά και οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης μας διαψεύδουν πανηγυρικά.
Εμείς χάσαμε τον ύπνο μας .Μέχρι και χτες πίστευα ότι κάποιοι από σας δεν μπορείτε πια να κοιμηθείτε ήσυχοι. Πίστευα ότι θα υπάρξει μια παραίτηση ευθιξίας ,ανθρωπιάς αλληλεγγύης, συναδελφικότητας και κυρίως προσωπικής ανακούφισης από τη συμμετοχή στο έγκλημα .
Τελικά έκανα λάθος .
Καταστρέψατε τις ζωές μας, διαλύσατε τις οικογένειές μας, αφήσατε άφωνα τα παιδιά μας
Αλλά τραβήξτε μια γραμμή.
Μην αγγίζετε το θάνατό μας .
ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ
  • Eυθυμία  Παραπανήσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου