Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τα συμφέροντα των ιδιωτικών σχολαρχών και του εφοπλισμού δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης...


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 25/08/2013
Συνεχίζει η Κυβέρνηση να αξιοποιεί κατά το δοκούν τους εργασιοκτόνους νόμους 4046/2012 και 4093/2012 και την 6η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, προσφέροντας θεσμικά «δώρα» ανεκτίμητης αξίας στους ιδιωτικούς σχολάρχες και στους εφοπλιστές, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματά τους για πλήρη ευελιξία στους όρους αμοιβής και εργασίας των εκπαιδευτικών και των ναυτεργατών.
Με κανονιστικούς ακτιβισμούς και τη γνωστή μέθοδο των ψευδο-ερμηνευτικών εγκυκλίων, δίνεται η χαριστική βολή στις ναυτεργατικές συλλογικές συμβάσεις και προωθούνται ατομικές συμβάσεις εργασίας στη ναυτεργασία, ενώ παράλληλα, αποσύρεται η κρατική εποπτεία και απελευθερώνεται η διαδικασία των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, μετατρέποντας τα ιδιωτικά σχολεία σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαμηλού κόστους, ύστερα μάλιστα και από την περικοπή των αποδοχών τους και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Παρά το ότι η ναυτεργασία και η εκπαίδευση αποτελούν αυτοτελείς και ιδιαίτερους χώρους ως προς την υποχρέωση ισχύος ειδικών απαιτήσεων προστασίας των εργαζομένων, η Κυβέρνηση τους στοχοθετεί για πρώτη φορά ρητά ως «εναπομείναντες χώρους με την ύπαρξη περιορισμών στην προστασία της εργασίας» που μέσα στο καλοκαίρι δεσμεύθηκε να άρει άμεσα, για την ολοκλήρωση της «επιτυχούς πορείας απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας». Αυτά προκύπτουν από την νέα Επιστολή Προθέσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της 17ης-7-2013, μαζί με τα επικείμενα νέα μέτρα περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Είναι απορίας άξιο μάλιστα με πόση ευκολία τίθεται εκ νέου το ελληνικό Σύνταγμα στη μέγγενη των δεσμεύσεων προς την Τρόικα, όταν στο άρθρο 16 παρ.8 απαιτεί την αυστηρή εποπτεία του Κράτους στα ιδιωτικά σχολεία και την υπηρεσιακή κατάσταση του διδακτικού τους προσωπικού, ανάγοντας την παιδεία σε βασική αποστολή του Κράτους και απαιτώντας την περιφρούρηση της συνέχειας του εκπαιδευτικού έργου.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τις μεθοδεύσεις αυτές και ζητά άμεσα την ανάκληση κάθε πράξης που θέτει σε πολλαπλό κίνδυνο όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και την ίδια την κοινωνία.
Αναμένουμε, μαζί με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης που έχει καταθέσει η Συνομοσπονδία για την ακύρωση των διατάξεων του ν. 4046/2012 και της 6ης ΠΥΣ, που κατέλυσαν κάθε έννοια συλλογικής εργατικής προστασίας, θυσίασαν και μετέτρεψαν την εργατική νομοθεσία σε εργαλείο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, αγνοώντας επιδεικτικά τα ολέθρια αποτελέσματα.

  • Κι ΕΔΩ δείτε μια ολονύχτια διαμαρτυρία εκπαιδευτικών μπροστά σε ένα αρχαίο θέατρο... Το παλεύουν όσο και όπως μπορούν οι άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου