Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τους τελευταίους μήνες στη Παλαιστίνη συντελείται ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τις επιδρομές των Ισραηλινών στρατευμάτων.

Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη... ζωή τους, τουλάχιστον 3000 τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία.

Με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών (FISE) και σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.ά. για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας και καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Φέρνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.ά. σε κάθε σχολείο και τα συγκεντρώνουμε στα γραφεία της Ένωσης (απέναντι από την Ευαγγελίστρια, σταθμός ΜΕΤΡΟ “Περιστέρι”).

Για τον σκοπό αυτό τα γραφεία της Ένωσης θα είναι ανοιχτά την επόμενη εβδομάδα (22/9 έως 26/9) από 18.00 μ.μ. έως 20.00 μ.μ. καθημερινά.

Λένε πως «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η εικόνα με το παλαιστίνιο κοριτσάκι της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία και τα τετράδιά του, μάλλον ισοδυναμεί με συναγερμό.

Ίσως αυτές οι φωτογραφίες να έχουν σημασία για την αφύπνιση όλων όσοι από εμάς τις βλέπουμε με την ασφάλεια της απόστασης από τη σφαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου