Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!

Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, το Δ.Σ. της ένωσης Γονέων εύχεται  να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά.
Αυτή βέβαια είναι η ευχή και η ελπίδα όλων όσων ασχολούμαστε με την εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής μας. Γνωρίζουμε ωστόσο πολύ καλά από τα στοιχεία που έχουμε και από τις διαθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι τα πράγματα στα σχολεία δεν θα είναι ούτε εύκολα ούτε ανέφελα.
Άλλωστε δεν έχει σταματήσει να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική και όπως γνωρίζουμε ο χώρος της παιδείας και της εκπαίδευσης έχει πληγεί από αυτήν από τα πρώτα χρόνια της εφαρμογής της.
Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα δεν ήταν ξεκάθαρο το τοπίο για τις καθαρίστριες των σχολείων που δούλευαν   με σύμβαση  αφού δεν είχε εγκριθεί η επαναπρόσληψη τους.Έτσι αρκετά σχολικά  κτήρια ήταν σε κατάσταση βρώμικη και ρυπαρή και οι δειθυντές τηλεφωνούσαν με απόγνωση για το χάλι που βρήκαν σε όσους νόμιζαν ότι θα τους βοηθήσουν. Σήμερα  πληροφορηθήκαμε απο μαιλ της Προέδρου της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής ότι το ΕΝΔΙΒΙΜ ενέκρινε τις νέες συμβάσεις και σταδιακά θα γίνουν οι  εποχικές για το θέμα προσλήψεις.
Αυτό εμάς σαν γονείς δεν μας ικανοποιεί διότι ότι τα σχολεία μας χρειάζονται  καθαριότητα συνεχή από άτομα που θα έχουν σταθερή θέση μέσα στα σχολειά μας ώστε να μπορούν να λύνουν άμεσα τα προβλήματα καθαριότητας που προκύπτουν σε αυτά.

Επίσης ενημερώνουμε ότι οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών σχολείων που είχαν προγραμματιστεί έγιναν. Η αξιολόγηση υπάρχει και ότι κενά δασκάλων επίσης είναι ορατά αφού προσλήψεις πλέον δεν γίνονται.
Σε αρκετά σχολεία με διάφορα προσχήματα κυλικεία δεν υπάρχουν καθώς επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές και γενικότερα μέσα που χρειάζονται τα σχολειά να λειτουργήσουν.

Αγαπητοί γονείς θα μας ζητήσουν και φέτος όλοι οι αρμόδιοι -όσοι είμαστε σε συλλόγους ξέρουμε ποιοι είναι- να βάλουμε πλάτη οικονομικά  για να λειτουργήσει το σχολείο.
Αρκετοί από μας θα το κάνουν έστω και αν δεν έχουν δουλειά και οι ίδιοι και στο σπίτι τους ζορίζονται οικονομικά. Πάνω στην διάθεσή όλων μας να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας στηρίζονται και όσοι μας ζητάνε να κάνουμε κάτι για το σχολείο... Δυστυχώς πάνω σε αυτή στηρίζεται και όλη η μνημονιακή πολιτική.

Φίλοι γονείς από σήμερα και πέρα σαν Δ.Σ. αποφασίσαμε μέσα από το μπλογκ μας να σας ενημερώνουμε για τα σχολειά μας πιο συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά για θέματα που τα αφορούν στην 4η Διαμερισματική κοινότητα.

Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε, όπως χρόνια τώρα κάνει η Ένωση, το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για τα σχολειά μας φυσικά με την βοήθειά σας .

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το Δ.Σ. η πρόεδρος
Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου