Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Και στα δικά μας Δημοτικά σχολεία σήμερα τηλεφώνησε η Αστυνομία!!!! Ζούμε μέρες χούντας...

Αυτό είναι το περίφημο έγγραφο της ΓΑΔΑ προς τους αστυνομικούς διευθυντές...
Αγαπητοί γονείς το Δ.Σ. της Ένωσης θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι μετά από πληροφορίες διαπιστώσαμε ότι σήμερα αρκετά Δημοτικά μας κλήθηκαν τηλεφωνικά  από την Αστυνομία. Τους ζητήθηκε αρχικά ο αριθμός των μαθητών του σχολείου τους. Επικοινωνήσαμε με διευθυντές Δημοτικών σχολείων και μας επιβεβαίωσαν το γεγονός.
Επίσης σε επικοινωνία με την πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών  "Αριστοτέλης" και με τον πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ διαπιστώσαμε τα εξής:
Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας του διαμερίσματος όντως έγιναν τέτοιες τηλεφωνικές κλήσεις. Αρκετοί διευθυντές αρνήθηκαν, ενώ άλλοι έδωσαν το νούμερο που τους ζητήθηκε. Βέβαια αυτά είναι απλά στοιχεία γνωστά και μέσα από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης των δύο βαθμίδων  .
Στην Δευτεροβάθμια δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για ανάλογες κινήσεις.
Η θέση μας σαν Δ.Σ. είναι κάθετα αρνητική και αντίθετη σε τέτοιες ενέργειες.
Το σχολείο των παιδιών μας ήταν και θα παραμείνει χώρος ελευθερίας και διακίνησης της γνώσης μακριά από αστυνομεύσεις και περιορισμούς.
Δυστυχώς, φίλοι γονείς, δεν είναι μόνο το My school που θέλει να καταγράψει προσωπικά στοιχεία των παιδιών μας, ξαφνικά όλοι μπαίνουν στα σχολεία και απαιτούν από γονείς και δασκάλους ΓΗ και ΥΔΩΡ.
Εννοείται ότι ενημερωμένοι μπορούμε να αρνηθούμε όλο αυτό που συμβαίνει και να αντισταθούμε στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και της αξιοπρέπειας της δικής μας και των παιδιών μας.
Θα επανέλθουμε με πληροφορίες και οδηγίες προς τους Συλλόγους μας.

Το Δ.Σ.
  • Δείτε περισσότερα από ΑΣΓΜΕ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ από το Σύλλογο Γονέων του 60 Δημοτικού, κι ΕΔΩ από το Σύλλογο Γονέων του 53 Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου