Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ονειρεύονται την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας. Θα τους αφήσουμε;

Το θέμα τέθηκε από τον Νίκος Σπυρόπουλος και αξίζει να το δούμε:
Κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας οραματίζεται ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων κ. Λιβάνιος και είναι ξεκάθαρη η πρότασή του στη μελέτη για την αξιολόγηση των δομών του Δήμου Αθηναίων για αντικατάσταση της λειτουργίας τους από υπηρεσίες του Δήμου.
Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η πρόταση αυτή, αφού εδώ και ένα χρόνο ο κ. Καμίνης και οι συνεργάτες του προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ρόλο των θεσμοθετημένων αυτών οργάνων, ξεκινώντας από την προσπάθεια συγχώνευσης των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας σε μία για όλον τον Δήμο Αθηναίων.
Ευτυχώς, φοβούμενοι τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, απέσυραν το σχετικό θέμα που είχε έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο (26η Συνεδρίαση 20/12/12)! Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο αποκλειστικός σκοπός υποβάθμισης - κατάργησης των επιτροπών αυτών (που δεν επιβαρύνουν με έξοδα τον προϋπολογισμό του δήμου) σχετίζεται με την προσπάθεια αδειάσματος... από τα μέλη που εκπροσωπούν τις σχολικές κοινότητες (ΕΛΜΕ –Σύλλογοι Δασκάλων-Εκπαιδευτικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - Ενώσεις Γονέων), ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση του σχολικού Καλλικράτη (υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων κ.λ.π)!
Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Σπυρούλα Πρεσβέλου, τοποθετήσθηκε ως εξής:
Αυτά που λέει ο Νίκος αληθεύουν και τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς στις Σχολικές Επιτροπές που μετέχουμε. Χθες μάλιστα εμφανίστηκε στην Πρωτοβάθμια Σχολική επιτροπή της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας και ο κ. Λαμπρακάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας. Ακριβώς στην γραμμή που αναφέρει ο Νίκος πορεύτηκε, σχετικά με τις Σχολικές Επιτροπές. Ας είμαστε ενημερωμένοι κυρίως όσοι μετέχουν σε Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου