Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Πώς θα καλυτερεύσει η διανομή του συσσιτίου...

Επιστολή προς την πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου απέστειλε η Ένωση Γονέων την οποία και κοινοποίησε στους Συλλόγους Γονέων της δύναμη της επισημαίνοντας ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τη σίτισηπαιδιών και πώςμπορούν να βρεθούν λύσεις για το ξεπέρασμα των προβλημάτων στη διανομή...
Θα θέλαμε αρχικά να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας σχετικά με την έναρξη και φέτος της διανομής μερίδων σίτισης στα σχολεία από πλευράς του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Εκπροσωπώντας τους Συλλόγους Γονέων της 4ης Διαμερισματικής κοινότητας γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντική είναι η κίνηση αυτή για παιδιά που είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας.
Ωστόσο θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και ορισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σχετικά με αυτή τη διανομή και οι οποίες φέτος οφείλουν να αξιολογηθούν από την πλευρά σας.
Πέρυσι η διανομή του συσσιτίου διακινήθηκε ουσιαστικά μέσω των Συλλόγων Γονέων και με την ουσιαστική βοήθεια των σχολικών φυλάκων. Φέτος όμως η διανομή γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκη και δύσκολη διότι η έλλειψη των σχολικών φυλάκων δημιουργεί πρακτικές δυσκολίες στη διανομή του φαγητού και στην τελική ποιότητα του.
Σας διευκρινίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίγουν οι πόρτες των σχολείων στη στιγμή της διανομής του, διότι αφενός μεν δεν γνωρίζουμε την ώρα έλευσης του στα σχολεία, αφετέρου διότι το σύνολο των διδασκόντων αλλά και των διευθυντών των σχολικών μονάδων βρίσκονται συνήθως στις αίθουσες για διδασκαλία.
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι φέτος το θετικό εγχείρημά σας γίνεται ουσιαστικά άχθος στους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων.
Θα θέλαμε να σας προτείνουμε και αφού ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τους Διευθυντές των σχολείων μας να γίνεται μεριδοποίηση από πλευράς σας του φαγητού και να σας χορηγούμε εμείς τα δοχεία μιας χρήσης του. Πιο υγιεινό θα είναι, αλλά έτσι θα επιτευχθεί και ο βασικός σκοπός ο οποίος είναι η σίτιση των παιδιών που έχουν πραγματική ανάγκη του φαγητού που διανέμετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου