Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Βάνδαλοι μπήκαν στα σχολικό συγκρότημα των 27 και 51 Γυμνασίων. Άμεσες κινήσεις για την επαναλειτουργία

Πολύ πρόσφατα παραδόθηκε ανακαινισμένο το κτίριο που στεγάζει τα 27 και 51 Γυμνάσια Αθήνας. Χθες βράδυ μπήκαν βάνδαλοι και το έκαναν... καλοκαιρινό.

Αυτά είναι τα επακόλουθα της απόλυσης των σχολικών φυλάκων μέσα στο καλοκαίρι... Εμείς το λέγαμε, αλλά τα αυτιά που έπρεπε να ακούσουν ήταν ερμητικά κλειστά.
Και χθες έγινε το κακό. Άγνωστοι μπήκαν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει τα 27 και 51 Γυμνάσια Αθήνας και πρόσφατα ανακαινίστηκε και το βανδάλισαν. Δεν ξέρουμε τι ανθρώπινος νους μπορεί να καθοδηγεί τέτοιες ενέργειες, αλλά το χειρότερο είναι η απουσία των δημοτικών αρχών προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες για να λειτουργήσει άμεσα η σχολική μονάδα.
Ανάμεσα στις πολλές καταστροφές που προξένησαν οι νυχτερινού εισβολείς ήταν και το... παιχνίδι με τους πυροσβεστήρες που άνοιξαν και γέμισαν τον κόσμο με το περιεχόμενο τους.
Αναζητήθηκε η κ. Μανιωλιουδάκη ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β'βάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς δυστυχώς να βρεθεί. Ο κ. Βαρελάς που ενημερώθηκε είπε ότι μπορεί να στείλει συνεργείο καθαρισμού αφού πρώτα συνεννοηθεί με την αρμόδια για τα σχολεία κ. Μανιωλιουδάκη.
Ελπίζουμε να λειτουργήσει ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων και να παραδοθεί άμεσα το σχολικό συγκρότημα στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου