Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ολονύκτια διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ έξω από το υπ. Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών...

Με δεκάδες εκπαιδευτικούς συγκεντρωμένους στην είσοδο ξημερώσε η Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας, με διαμαρτυρίες για τη διαθεσιμότηταΟι εκπαιδευτικοί είχαν μείνει όλη τη νύχτα μπροστά από το υπουργείο στο Μαρούσι, έχοντας προαναγγείλει αποκλεισμό του κτιρίου το πρωί.
Αίτημα της κινητοποίησης είναι
η επιστροφή όσων εκπαιδευτικών τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία και η επαναλειτουργία των τομέων που έχουν καταργηθεί, όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.
«Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.
Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που
έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Την ίδια στιγμή επίσης,
χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Πού είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Πού είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;
Σε συνεργασία με το
συντονιστικό των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, καλούν σε Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 14/11 και την Παρασκευή 15/11 στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου