Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κάποια ζητήματα για την Α’ διεύθυνση που μας αφορούν...

Σήμερα Τρίτη ο Σύλλογος του 60ου δημοτικού σχολείου καλεί όλους τους συλλόγους γονέων σε δράση. Να βρεθούμε στις 2.00 το μεσημέρι στην Α΄Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Δώρου 9 στην Ομόνοια για να απαιτήσουμε αυτό που μας ανήκει. Το δικαίωμά μας να έχουμε δασκάλους στα δημόσια σχολεία. Να έχουμε ολοήμερο στο οποίο θα γίνεται μάθημα και όχι πάρκινγκ παιδιών. Να ζητήσουμε από τη Διεύθυνση να καλυφθούν άμεσα τα κενά στην περιοχή μας. Σήμερα το μεσημέρι κάνουν συγκέντρωση οι δάσκαλοι. Για τον ίδιο λόγο. Θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί τους σήμερα αλλά ο συντονισμός βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμα στάδια. Αλλά εμείς οι γονείς πρέπει να σηκωθούμε πλέον από τον καναπέ. Αν δεν φωνάξουμε κανείς δεν θα μας προσέξει. 

 
Πρωτοφανείς καταστάσεις διαδραματίζονται στο Α’ ΠΥΣΠΕ της Αθήνας που οδήγησαν τους συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις και οι σύλλογοι Α’ Αθηνών, «Αθηνά», «Αριστοτέλης», «Παρθενώνας», σε παράδοση εξώδικου από δικαστικό επιμελητή, στον αναπληρωτή διευθυντή, Χρ. Κάππα.
Ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης παρανόμησε κατάφορα γιατί έβγαλε ο ίδιος τα κενά των σχολείων ενώ η νομοθεσία καθορίζει με σαφήνεια ότι πρέπει να συνεδριάσει το Υπηρεσιακό συμβούλιο για να είναι οι αποφάσεις στοιχειωδώς ελεγχόμενες από θεσμικό όργανο ώστε να τηρηθεί ισονομία. Σε διαφορετική περίπτωση, το κάθε μονοπρόσωπο όργανο κάνει ότι θέλει και μπορεί σε ένα σχολείο ή νηπιαγωγείο να καλύπτει τα κενά ή και να κρατά προσωπικό και σε άλλο όχι, όπως και έγινε.
Από δω και πέρα όλα γίνονται με τρόπο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΒΛΗΤΟ!!!
Υπάρχουν σχολεία που αποσπά εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα να μην έχουν να λειτουργήσουν το ολοήμερο και σχολεία όπου παραμένει.
Υπάρχουν σχολεία που αποσπούνται εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να έχουν ελλείψεις ακόμα και από το πρωινό πρόγραμμα και άλλα που περισσεύουν με αστήριχτες  δικαιολογίες.
Θεωρούνται υπεράριθμοι και αποσπούνται εκπαιδευτικοί που με βάση τα μόρια τους δεν είναι υπεράριθμοι ενώ στη θέση τους είναι άλλοι.
Ο πίνακας μεταβάλλεται κάθε μέρα. Ονόματα μπαίνουν και βγαίνουν. Όχι πάντα φυσικά γιατί διαπιστώθηκε το σφάλμα στη μοριοδότηση αλλά και γιατί σε κάποια σχολεία παραμένουν εκπαιδευτικοί ενώ σε άλλα όχι.
Και σα να μην έφταναν αυτά, ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση στους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, απειλεί τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία με πειθαρχικά και κλήσεις της αστυνομίας, αρνείται να υπογράψει τα ανάλογα έγγραφα που οδηγούν στις προσωρινές τοποθετήσεις με προσωπική του απόφαση, ανακοινώνει ότι δε θα γίνει συνεδρίαση του Α’ ΠΥΣΠΕ, απειλεί και εκβιάζει καθημερινά!
Με την απόφασή του αυτή έδωσε το «ελεύθερο» στον περιφερειακό διευθυντή Αττικής, Δ. Γκίνη να αποσπάσει στην περιφέρεια όλους τους εκπαιδευτικούς που ήταν στη διάθεση κι έτσι αποψίλωσε τα σχολεία από εκπαιδευτικό προσωπικό. Κι ενώ υποτίθεται ότι δεν είχε κενά αλλά υπεραριθμίες, λίγες ημέρες αργότερα, το υπουργείο τοποθετεί στην  Α’ Αθήνας 40 αναπληρωτές δασκάλους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την κάλυψη των ολοημέρων, αποδεικνύοντας έτσι, περίτρανα ότι στην Α’ Αθήνας ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΑ.
Ο αγώνας για αυτά, πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να κάνουμε στους μαθητές μας. Και αυτόν τον αγώνα είμαστε βέβαιοι ότι θα τον δώσουμε μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου