Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η αστυνομία με κανένα πρόσχημα δεν έχει θέση μέσα στα σχολεία μας. Η Ένωση Γονέων την καταδικάζει...

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ένωσης μας υπάρχει μια αναταραχή δικαιολογημένη, θεωρούμε. Τα προβλήματα εκεί είναι πολλά και εκπαιδευτικά που σχετίζονται με τα νέα δεδομένα από πλευράς της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία, αλλά και κτιριακά λόγω έλλειψης χρημάτων από πλευράς Δήμου και εξ’ αιτίας των συγχωνεύσεων.
Το τοπίο εκεί είναι όντως ασφυκτικό με αποτέλεσμα γονείς, μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται σε ανησυχία και αναβρασμό.
Ωστόσο μέσα σε αυτή την κατάσταση συνέβησαν και περιστατικά τα οποία βρίσκουν αντίθετο το Δ.Σ. της Ένωσης μας.
Θεωρούμε ότι ακραίες αντιδράσεις, επεμβάσεις αστυνομίας και σπασμωδικές κινήσεις δεν εξυπηρετούν τη κατάσταση. Άλλωστε πάγια θέση του γονεϊκού κινήματος είναι να λειτουργούν στους χώρους των σχολείων όλα με βάση την ισότητα και τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Χρειάζεται πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοια από όλους ώστε τα λάθη της πολιτικής τακτικής να μην τα χρεωθούν μαθητές και γονείς.
Καταδικάζουμε λοιπόν τις ακραίες κινήσεις και συμπεριφορές από όπου προέρχονται και δηλώνουμε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η βοήθεια του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων σε όποια πλευρά χρειαστεί την στήριξη του και το θεσμικό ρόλο που έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου