Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Μετά από ερωτήματα που δέχτηκα σχετικά με την οικονομική  συνδρομή των συλλόγων προς την Ένωση Γονέων διευκρινίζω τα εξής:

Η συνδρομή έχει οριστεί σε 50 ευρώ για κάθε σύλλογο για την επόμενη διετία.Το ποσό αυτό τακτοποιεί οικονομικά τα μέλη μας σύμφωνα με το καταστατικό που έχουμε  και τους δίνει την δυνατότητα να ψηφίσουν οι εκπρόσωποί τους στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Το ποσό έχει οριστεί εδώ και 10 χρόνια περίπου και είναι αναλογικό με όσα δίνει η ένωση σαν συμμετοχή της στη Ομοσπονδία Γονέων.Η Ένωση δίνει αναλογικά με τους αντιπροσώπους που στέλνει στην Ομοσπονδία σε αυτήν  (300)ευρώ συνδρομή για 2 χρόνια.

Ξεκαθαρίζεται  ότι όποιος σύλλογος δεν είναι τακτοποιημένος οικονομικά δεν μπορεί να μετέχει στις εκλογικές διαδικασίες σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Αυτά είναι γνωστά για όλους όσους εμπλέκονται στις συλλογικότητες.
Χωρίς τη συνδρομή δεν νομιμοποιείται  κάποιος σαν μέλος σε όποιο σωματείο και αν ανήκει.Επίσης ακούστηκαν διαμαρτυρίες για το ποσό.Δυστυχώς στη εκλογοαπολογιστική όσες φορές τέθηκε το θέμα δεν πάρθηκε απόφαση για αλλαγή του ποσού.
Άκουσα ακόμα πως αρκετοί δεν θέλουν να πληρώσουν την συνδρομή τους γιατί δεν χρειάζονται την Ένωση Γονέων να τους εκπροσωπεί ενώ άλλοι θέλουν να ψηφίσουν χωρίς να πληρώσουν.
Αγαπητοί φίλοι και οι δύο σκέψεις δεν εμπίπτουν στην αντίληψη που έχουμε όλοι όσοι στηρίζουμε τις συλλογικότητες και τα όργανα που τις εκπροσωπούν.
Η Ένωση χρειάζεται σε κάθε σύλλογο για να τον κάνει δυνατότερο εφόσον μπορεί και τον εκπροσωπεί σε όσα όργανα που  σχετίζονται με το σχολείο του(Δήμος,σχολικές επιτροπές,φορείς εκπαίδευσης).Ας θυμηθούν αρκετά σχολεία πόσο το ανώτερο όργανό τους τα βοήθησε όταν το χρειάστηκαν.
Ενώ το να μην πληρώνεται η συνδρομή αφενός μεν καταπατάται το καταστατικό  αφετέρου χάνει η Ένωση τη δυνατότητα να έχει ένα μικρό ταμείο ώστε να ανταπεξέρχεται στα εξοδά της.Νομίζω δε ότι οι σύλλογοι ιδρώνουν για να έχουν με τη σειρά τους το ταμείο τους ώστε να μπορούν να  λειτουργούν.

Ευχαριστώ.Θα επανέλθω αργότερα με ανάρτηση σχετικά με τις εκλογές.
Σπυρούλα Πρεσβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου