Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Λυπάμαι αγαπητοί γονείς και αναγνώστες του μπλογκ, που αναγκάζομαι κυρίως για ηθικούς λόγους και για λόγους συνείδησης να κάνω αυτή τη ανάρτηση λίγο πριν τις εκλογικές διαδικασίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ.της Ένωσης Γονέων.
Όσοι παρακολουθείτε το μπλογκ έχετε αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό δεν γίνονται αναρτήσεις.Επειδή είχα τον τελευταίο καιρό την διαχείρισή του δυσκολευόμουν να το ενημερώνω συχνά διότι δεν ήταν δυνατόν να προλαβαίνω όλα όσα αφορούσαν την Ένωση Γονέων.Άλλωστε μετά το Νίκο Θεοδωράκη ήταν δύσκολο μέλη του Δ.Σ.να βοηθήσουν  σε αυτό τον τομέα της ενημέρωσης που προσωπικά θεωρώ ότι είναι σημαντικός.
Παρ' όλο λοιπόν που το μπλογκ σιωπούσε για πολλούς λόγους σήμερα αναγκάζομαι να το χρησιμοποιήσω για να ενημερώσω όλους όσους τους αφορά το πως εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ένωσή μας.
Πραγματικά αυτά που συμβαίνουν θεωρώ ότι κάνουν την διαδικασία αυτή  διάτρητη και δεν περιφρουρούν την αξιοπρέπεια και την αντικειμενική διεξαγωγή της.
Οι περισσότεροι που βρίσκονται σε συλλόγους γονέων γνωρίζουν τα έγγραφα που οφείλουν να στέλνουν στην Ένωση ώστε να νομιμοποιούνται μέσα σε αυτήν και να μπορούν να μετέχουν στις εκλογές της.Αυτά τα έγγραφα οφείλουν να τα καταθέτουν οι σύλλογοι εγκαίρως στον γραμματέα του Δ.Σ. ή στον πρόεδρο.Επίσης όποιο μέλος του Δ.Σ. παίρνει τέτοια έγγραφα τα δίνει στον γραμματέα ώστε το Δ.Σ. να τα ελέγξει και να νομιμοποιήσει τους συλλόγους.
Λοιπόν τα συγκεκριμένα έγγραφα από τις φετινές εκλογικές διαδικασίες περιφέρονται από χέρι σε χέρι και μόνο στα αρμόδια μέλη δεν έρχονται.
Στη συνέχεια μαθαίνω ότι η  συλλογή αυτών των εγγράφων που έχουν σφραγίδα διευθυντών σχολείων (επίσημα κρατικά έγγραφα δηλαδή )γίνεται από πρόσωπο που δεν ανήκει στο Δ.Σ.της ένωσης. Βέβαια  υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης και μόλις βρήκε δυσκολίες την εγκατέλειψε !!!! και έφυγε...και τώρα χωρίς νομιμοποίηση ασχολείται με κάτι το οποίο απαξίωσε και του γύρισε τη πλάτη.Φυσικά τα έγγραφα αυτά κρατούνται επίτηδες για συγκεκριμένο λόγο αφού έτσι μαθαίνουν  τους αντιπροσώπους των συλλόγων στην Ένωση και μπορούν να τους προσεγγίζουν εύκολα κάνοντας το εκλογικό τους παιχνίδι.
Λυπάμαι που εκπροσωπώ έναν θεσμό που κάποιοι που " ενδιαφέρονται "να τον στηρίξουν εκλογικά τον ποδοπατούν και του στερούν το κύρος και τη δυναμική του .Αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι κινούνται από κομματικά οφέλη και προσωπικές ανασφάλειες.Όμως η Ένωση γονέων δεν χρειάζεται τυφλούς ταγούς που υπηρετούν κομματικές επιταγές αλλά άτομα ελεύθερα και ανεξάρτητα σαν προσωπικότητες που επιμένουν να μάχονται για την παιδεία και το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων των παιδιών τους.
Επίσης σε επαφές που είχα  με άτομα που μετέχουν σε  ψηφοδέλτιο που κατεβαίνει στις εκλογές αντιλαμβάνομαι  ότι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν δύο ψηφοδέλτια και ότι το δικό τους εκπροσωπεί  συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.Δηλαδή τόσο ψεύδος και τόση πλεκτάνη για τις εκλογές της Ένωσης γονέων!!;;;

Πραγματικά αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ...!!

Τελειώνοντας αυτή την ανάρτηση θα πω πως κομματικά όλοι ανήκουμε κάπου, την συλλογικότητα που υπηρετούμε όλοι όμως φροντίζουμε να την βάζουμε στην θέση που της αρμόζει.Όταν αυτό δεν γίνεται  καταντά επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό.
Επίσης σας ενημερώνω ότι ήδη ζήτησα για αύριο συνάντηση με τα μέλη του  Δ.Σ. ώστε αναλυτικά να ενημερωθώ για μαιλ που έλαβα από μέλος της εφορευτικής επιτροπής.Επίσης οφείλω επίσημα να ενημερώσω την Ομοσπονδία Γονέων για αυτά τα πρωτοφανή και αναξιοπρεπή που γίνονται πριν τις εκλογές .
Κλείνοντας υπενθυμίζω ότι δεν μετέχω στις εκλογές της Ένωσης σαν υποψήφια και δεν έχω να καρπωθώ κάτι από όλα αυτά.Σέβομαι όμως την Ένωση που υπηρέτησα  για δύο χρόνια και οφείλω να την περιφρουρήσω γιατί αυτό της αξίζει σεβόμενη επίσης την πολιτική μου ταυτότητα και τις απόψεις που έχω.
Ευχαριστώ
Σπυρούλα Πρεσβέλου
πρόεδρος Δ.Σ.Ένωσης Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου