Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κάμερες σε σχολεία και παιδικές χάρες βάζει ο δήμος Αθηναίων!..Ελλείψει σχολικών φυλάκων. Ο Μεγάλος Αδελφός στα σχολεία…

Κάμερες σε 100 σχολεία και παιδικές χαρές θα βάλει ο δήμος Αθηναίων! Εξαιτίας της έλλειψης σχολικών φυλάκων οι χώροι αυτοί δεν φυλάσσονται και είναι εκτεθειμένοι με κίνδυνο να τους προκαλέσει κάποιος φθορές.
Οι κάμερες, που θα συνδέονται με το νέο ηλεκτρονικό κέντρο επιχειρήσεων, δεν θα καταγράφουν και δεν θα επεξεργάζονται πρόσωπα ή άλλα προσωπικά δεδομένων μαθητών των σχολείων. Έχουν μάλιστα γίνει οι πρώτες επαφές με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους.
Το εξειδικευμένο λογισμικό του νέου ηλεκτρονικού κέντρου επιχειρήσεων, θα παρακολουθεί το σύνολο της διακίνησης εγγράφων, την πορεία των αιτημάτων δημοτών, καταγγελίες κ.λπ.
Έτσι, όπως υποστηρίζεται, θα διευκολύνει την επικοινωνία των δημοτών με τη δημοτική αρχή, θα μειώσει σημαντικά τις ουρές στα γκισέ και θα συμβάλει στη διαφάνεια των λειτουργιών του δήμου.
Το έργο αξίας ύψους περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται κατά 95% από το ΕΣΠΑ. Έχουν ανοιχθεί ήδη οι δύο προσφορές εταιρειών που υπέβαλαν φακέλους διεκδικώντας την υλοποίησή του.
Την Ένωση Γονέων  την απασχολεί σοβαρά μια τέτοια προοπτική, επειδή θεωρεί αδιανόητη μια τέτοιου είδους αστυνόμευση στα σχολεία και καλεί τους αρμόδιους να μην την υλοποιήσουν…
  • Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου