Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης 22/09/2013

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα Δ.Σ.των συλλόγων  της Ενωσης μας ότι μετά από τη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Να φτιαχτεί ψήφισμα από την Ένωση για τα προβλήματα των σχολείων και να μαζευτούν υπογραφές γονέων από όλα τα σχολεία και να σταλούν στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου. Στόχος να μαζευτεί μεγάλος αριθμός υπογραφών. Σε αυτό θα δραστηριοποιηθούν οι σύλλογοι ώστε να ενημερώσουν τους γονείς και να υπογράψουν.Το κείμενο θα σας σταλεί άμεσα.
2. Να γίνει διαμαρτυρία γονέων στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα πιθανόν την Πέμπτη 26/09/2013. Για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση θα σας ενημερώσουμε αύριο, διότι πιθανόν να την πραγματοποιήσουμε με Α΄ΕΛΜΕ και το σύλλογο δασκάλων "Αριστοτέλη" μαζί. Θέλουμε να συννενοηθούμε ώστε να γίνει κάτι μαζικό και να έχει επιτυχία.

Αυτό που θα ζητάμε  από πλευράς των συλλόγων είναι να ενημερώσουν τους γονείς για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης και για τις αποφάσεις της. Καλό θα είναι να φτιάξετε ένα κείμενο ενημέρωσης και να το στείλετε στους γονείς μέχρι την Τετάρτη. Πιθανόν κάποιοι σύλλογοι να ενημερώσουν προφορικά καλώντας τους γονείςσε συνάντηση. Τον τρόπο ενημέρωσης τον αφήνουμε στην διάθεση των Συλλόγων.

Ουσιαστικά θέλουμε οι γονείς να είναι ενημερωμένοι ώστε όποιες κινητοποιήσεις γίνουν να έχουν συμμετοχή και δυναμική παρουσία των γονέων.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι σε πρόταση που έκανε το 60ο Δημοτικό σχετικά με συμμετοχή παιδιών ώστε να γίνει το ολοήμερο σε δημόσιο χώρο σαν διαμαρτυρία, είχαμε επαφές με ενώσεις όμορες και μας είπαν τα εξής:
Είναι λίγο επικίνδυνο να έχουμε παιδιά σε δημόσιο χώρο σαν δράση διότι αυτό έχει κινδύνους. Πιθανόν να συμβεί κάτι σε κάποιο παιδί ή και να συμβεί κάτι στον εξωτερικό χώρο που αυτό θα βρίσκεται. Ακόμα και αν συνοδεύονται είναι μεγάλη ευθύνη η Ένωση να πάρει τέτοια πρωτοβουλία. Σε περίπτωση  που  αυτό συμβεί πρέπει να γίνει μεγάλη περιφρούρηση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών και να συνυπολογιστούν και οι συνθήκες του περιβάλλοντα χώρου.
Άρα σαν πρόταση θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτή.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και θα θέλαμε να δοθεί για μια ακόμη φορά στους γονείς το Blog της Ενωσης ώστε να ενημερώνονται και από εκει.

http://www.enosigoneon4da.blogspot.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου