Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Επίλογος των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων


 
Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων ευχαριστεί όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους για την συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης Γονέων.

 Οι πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις έχουν γίνει ετήσιος θεσμός και αυτό οφείλεται κυρίως στην καθοριστική υποστήριξη των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας δραστήριος σύλλογος μέσα στο σχολείο. Καταλύτης όμως για την ύπαρξη ενός τέτοιου συλλόγου είναι η ενεργή συμμετοχή των γονέων.

Η επιτυχία είναι  πάντα αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς, γι αυτό άλλωστε ονομάζεται και σύλλογος.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια αμήχανη θέση. Παρακολουθήσαμε  στιγμές χαράς και είδαμε  την δημιουργική δουλειά των παιδιών και των δασκάλων τους. Όλες οι μέρες των πολιτιστικών εκδηλώσεων ήταν μια γιορτή για όλους μας.  Παράλληλα όμως τρέχουν όλες αυτές οι εξελίξεις . Από το κλείσιμο της ΕΡΤ έως την επιστράτευση φορέων.

Πιο συγκεκριμένα στην Εκπαίδευση υπάρχει μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση. Προβλήματα όπως : η υποχρηματοδότηση, ο υποσιτισμός, τα κενά εκπαιδευτικών, οι συγχωνεύσεις σχολείων , οι πολυπληθής τάξεις, τα κτιριακά προβλήματα κ. ά , έχουν μια συνεχή ανοδική πορεία.

Σταθερά, έχουμε όλοι μας, την εικόνα ενός κράτους που προωθεί την δραστική μείωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, παραδίδοντας σε ιδιώτες, μια σειρά από λειτουργίες της και λειτουργώντας με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και  οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας μας παραπέμπουν σε ανατρεπτικές αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης.

Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερμό Σεπτέμβρη.

Όσοι έχουν αγωνιστική διάθεση τους λέμε να βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ όσοι είναι σε αγωνιστική χαλαρότητα τους λέμε να αποκτήσουν αγωνιστικότητα, καθώς η μόρφωση των παιδιών μας είναι πάνω από όλα δική μας υπόθεση.

Μπροστά στην διογκούμενη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, την φτώχια και την εξαθλίωση των οικογενειών μας, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και έτοιμοι να αντιδράσουμε.

Κώστας Κατσαρός,

 Πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων γονέων της 4ης Δημοτικής κοινότητας Δήμου Αθηναίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου