Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 30 Μαΐου 2020


Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας για την καθαριότητα              
                                                                                                                                                                                                        
Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι……


….. για να υποδεχτεί και πάλι τους μικρούς μας μαθητές  μετά από τρείς ολόκληρους  μήνες  και δυστυχώς διαπιστώνουμε, παρά τις διαβεβαιώσεις  των αρμόδιων φορέων υπουργείου εσωτερικών, παιδείας καθώς και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας, πως δεν έχει έγκαιρα  εξασφαλιστεί  το αναγκαίο προσωπικό για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις σχολικές μονάδες , όπως επέβαλλαν οι συνθήκες  της πανδημίας για την επαναλειτουργία των σχολείων της  δευτεροβάθμιας .

Να θυμίσουμε , πως λόγω των αυξημένων αναγκών για καθαριότητα και απολύμανση στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ,επιστρατεύτηκε το σύνολο των καθαριστριών από την πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης που παρέμενε ακόμα κλειστή. Γεγονός  που προκάλεσε εύλογα την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών , εφόσον δήλωνε την άμεση παραδοχή των αρχών πως οι καθαρίστριες  που απασχολούνται στα σχολεία μας δεν επαρκούν. Για το χρόνιο αυτό πρόβλημα  που επεσήμαιναν σύσσωμοι όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης  και διεκδικούσαν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  και οι αρχές κώφευαν….

Η Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας μαζί με συλλόγους γονέων είχε υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους  στο πρόσφατο παρελθόν, πως η καθαριότητα στα σχολεία είναι ανεπαρκής  και χρειάζονταν μόνιμες  προσλήψεις  καθώς και η κατάργηση του καθεστώτος που επιβάλλει μια καθαρίστρια ανά 18 τάξεις και μάλιστα μετά  το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μπροστά  σε αυτό το πρόβλημα είναι εντυπωσιακή  η ολιγωρία  της κυβέρνησης  και της Δημοτικής Αρχής , όπου έχουν ακέραια την συλλογική ευθύνη για την διασφάλιση της υγείας όλων μας  και  που θα έπρεπε έγκαιρα μέσα στην πανδημία να έχουν κινητοποιηθεί και όχι τελευταία στιγμή να ζητούν με ελάχιστη χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν χτυπήσει το κουδούνι , υπεύθυνοι καθώς είμαστε απέναντι στα παιδιά μας  να μην επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την προστασία της υγείας μας  γιατί θα το αντιμετωπίσουμε ξανά στο πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη …
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να παρακολουθήσουν  τα μέτρα  που υλοποιούνται σε κάθε σχολείο και να διεκδικήσουν άμεσα  μόνιμο προσωπικό καθαριότητας ,  υγειονομικό προσωπικό, μέσα απαραίτητα για την δημόσια υγιεινή .


Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων στην παράσταση διαμαρτυρίας  στο Δημοτικό  Συμβούλιο της Αθήνας την Δεύτερα  στις 17.00 μμ. στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου