Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

H Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, αφουγκραζόμενη την αγωνία γονιών και μαθητών όσον αφορά την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Περιφέρειάς μας, καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, στις 9.00 π.μ., έξω από τα Γραφεία της Κτ.Υπ. (Φαβιέρου 30, Αθήνα).
Κάθε χρόνος που περνάει, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων χειροτερεύει, σαν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης από μεριάς τόσο των εκάστοτε Κυβερνήσεων όσο και των Περιφερειακών Αρχών. Την ίδια στιγμή που έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μας και έχει αυξηθεί η φορολογία μας, δεν βρίσκονται χρήματα για : την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την αντισεισμική θωράκιση, το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων, αποψιλώνονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, τα νήπια θα «στοιβαχτούν» σε container . Όμως «λεφτά υπάρχουν» για την ανάπλαση π.χ. του νότιου μετώπου (Ίδρυμα Νιάρχος, 150.000.000 €), για την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου προκειμένου να δέχεται mega yachts (Ελληνικό Λάτσης – 50.000.000 €), για ποδοσφαιρικά γήπεδα μεγαλοεπιχειρηματιών (Μελισσανίδης – 20.000.000 €, Αλαφούζος – 7.000.000 €).

Την ίδια στιγμή που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή συμπεριφορά των κτιρίων σε έναν ισχυρό σεισμό, κανένα σχολείο δεν έχει ελεγχθεί αν θα μείνει στην θέση του, ακόμα και αυτά που έχουν κατασκευασθεί χωρίς αντισεισμική προστασία, αλλά «λεφτά υπάρχουν» για να συμμετέχουμε ακόμα και επιχειρησιακά σε αποστολές του ΝΑΤΟ, αποστολές ματοκυλίσματος των λαών της περιοχής μας.
Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Καλούμε όλες τις Ενώσεις Γονέων της Περιφέρειας Αττικής, όλους τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουμε μαζικά να δοθεί κονδύλι που να καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων, τόσο των παλιών όσο και των νέων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 9.00 π.μ.,
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Κτ.Υπ. (ΦΑΒΙΕΡΙΟΥ 30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου