Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο και Υποχρεωτικό Σχολείο!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Επέτειος Πολυτεχνείου 2015




Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών , η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
   Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει και σήμερα ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
   Φέτος συμπληρώνονται 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και από την Κυριακή 15/11 θα αρχίσει ο τριήμερος εορτασμός στο ιστορικό κτίριο στην Πατησίων, όπου βρίσκονται τα μνημεία της εξέγερσης. Φοιτητικοί σύλλογοι, σχολεία, εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς προετοιμάζουν την παρουσία τους στον τριήμερο εορτασμό, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τρίτη 17 Νοέμβρη, με τη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η εγκύκλιος για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα σχολεία

Ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπέγραψε στης 11/11/2015 εγκύκλιο, με την οποία δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες:
1.Οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων καλούνται να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων παρακαλούνται όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.
3.Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στις 17 Νοεμβρίου είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.
4.Τα εσπερινά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.

Εκπαιδευτικό υλικό για την 17η Νοέμβρη

Εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση σχολικών γιορτών της 17ης Νοέμβρη, αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας  για τα γεγονότα της εποχής, έχει συγκεντρωθεί και αναρτηθεί στο alfavita
Από τον  Α Σύλλογο Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου